Polévka z uzených kostí s kroupami recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 ks brambory 2 ks mrkev 1 hrnek kroupy 5 kuliček nové koření 5 kuliček pepř 3 ks uzené kosti podle chuti sůl mléko podle potřeby máslo
Postup Polévka z uzených kostí s kroupami recept
Postup přípravy receptu
-
V dostatečném množství vody uvaříme uzené kosti. Ideální je papiňák, ve kterém se kosti dají vařit hodinu. Po uvaření kosti vyjmeme a obereme. Vodu z kostí necháme jako základ na polévku. Mrkev oškrábeme, nakrájíme na půlkolečka a osmahneme krátce na másle. Brambory oloupeme a nakrájíme na kousky.
Do dostatku vody dáme vařit kroupy (asi 0,5 l hrnek krup na 2 - 3 hrnky vody) a osolíme. Při varu zmírníme plamen a občas promícháme. Kroupy vaříme 15 - 20 minut.
Obrané maso vložíme do vývaru, dosolíme podle toho, jak je vývar slaný. Přidáme pepř, nové koření, mrkev, brambory a nakonec kroupy. Vše vaříme do změknutí brambor. Množství vody upravíme podle toho, kolik a jak hustou polévku chceme.
Polévku z uzených kostí s kroupami podáváme samotnou. Když přidáme přímo do talíře s polévkou trochu mléka, bude chuť polévky z uzených kostí jemnější.