Polévka z vaječné jíšky podle babičky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 ks vejce 80 g máslo 1 ks cibule 1 ks celer 2 l voda 1 ks mrkev 1 ks petržel 1 kostka masox 80 g hladká mouka podle chuti sůl kmín petrželová nať mletý černý pepř
Postup Polévka z vaječné jíšky podle babičky recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Kořenovou zeleninu (větší mrkev, malý celer a petržel) očistíme a nastrouháme. Petrželku nasekáme na jemno.
Do většího hrnce dáme máslo, nakrájenou cibuli a osmahneme. Pak přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu a ještě společně osmahneme. Nakonec přidáme vejce a za stálého míchání jej necháme srazit.
Zeleninovou směs zalijeme vodou, přidáme kmín a uvedeme do varu. Následně přidáme masox, zvolna vaříme, nezakrýváme pokličkou a občas promícháme. Polévku nakonec dochutíme kořením a přidáme nasekanou petrželku.
Polévku z vaječné jíšky podle babičky můžeme podávat samotnou nebo s pečivem podle chuti.