Polévka z vaječné jíšky podle babičky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
80 g máslo
1 ks cibule
1 ks celer
2 l voda
1 ks mrkev
1 ks petržel
1 kostka masox
80 g hladká mouka
podle chuti
sůl
kmín
petrželová nať
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Kořenovou zeleninu (větší mrkev, malý celer a petržel) očistíme a nastrouháme. Petrželku nasekáme na jemno.

  2. Do většího hrnce dáme máslo, nakrájenou cibuli a osmahneme. Pak přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu a ještě společně osmahneme. Nakonec přidáme vejce a za stálého míchání jej necháme srazit.

  3. Zeleninovou směs zalijeme vodou, přidáme kmín a uvedeme do varu. Následně přidáme masox, zvolna vaříme, nezakrýváme pokličkou a občas promícháme. Polévku nakonec dochutíme kořením a přidáme nasekanou petrželku.

  4. Polévku z vaječné jíšky podle babičky můžeme podávat samotnou nebo s pečivem podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!