Polévka ze zeleného chřestu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

75 g brokolice
75 g květák
2 lžíce kuskus
2 lžíce olivový olej
2 kostky kuřecí vývar
2 ks naťová cibulka
mletý černý pepř
300 g zelený chřest
3 ks mladá jarní karotka
podle chuti
sůl
na ozdobu
petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Z výhonků chřestu odkrojíme asi 3 - 4 cm odspodu, tedy zdřevnatělé konce. Lodyhy dobře omyjeme, nemusíme je ale loupat. Pokrájíme na kousky asi 3 cm. Mrkev a cibulku na kolečka, květák a brokolici rozebereme na růžičky.

  2. Zeleninu opražíme na olivovém oleji, když zavoní, zalijeme kuřecím vývarem. Polévku vaříme asi 15 minut. Nakonec polévku z chřestu zahustíme kuskusem a ozdobíme zelenou petrželkou.

  3. Polévku ze zeleného chřestu ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!