Polévka ze zeleného chřestu recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 75 g brokolice 75 g květák 2 lžíce kuskus 2 lžíce olivový olej 2 kostky kuřecí vývar 2 ks naťová cibulka mletý černý pepř 300 g zelený chřest 3 ks mladá jarní karotka podle chuti sůl na ozdobu petrželka
Postup Polévka ze zeleného chřestu recept
Postup přípravy receptu
-
Z výhonků chřestu odkrojíme asi 3 - 4 cm odspodu, tedy zdřevnatělé konce. Lodyhy dobře omyjeme, nemusíme je ale loupat. Pokrájíme na kousky asi 3 cm. Mrkev a cibulku na kolečka, květák a brokolici rozebereme na růžičky.
Zeleninu opražíme na olivovém oleji, když zavoní, zalijeme kuřecím vývarem. Polévku vaříme asi 15 minut. Nakonec polévku z chřestu zahustíme kuskusem a ozdobíme zelenou petrželkou.
Polévku ze zeleného chřestu ihned podáváme.