Polévka ze zelených lusků recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
1 ks vejce
4 ks brambory
1 ks cibule
1 l voda
1 konzerva zelené fazolové lusky
podle chuti
sůl
anglická slanina
mletý černý pepř
podle potřeby
smetana

Postup přípravy receptu

  1. Menší cibuli oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Dále oloupeme a utřeme 2 stroužky česneku. Anglickou slaninu nebo salám nakrájíme na male kostičky. Střední brambory oloupeme a nakrájíme na malé kousky.

  2. Cibuli, česnek a slaninu dáme smažit dorůžova, potom do základu přidáme nakrájené brambory s jednou střední konzervou zelených fazolových lusků, zalijeme 1 litrem studené vody, osolíme, opepříme a vaříme 45 minut. Nakonec polévku zalijeme smetanou a jedním rozšlehaným vejcem.

  3. Polévku ze zelených lusků podáváme s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!