Polníčkový salát s cibulí recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 2 ks vejce 1 svazek ředkvičky 150 g sterilovaná červená řepa 200 g polníček 1 svazek naťová cibulka zálivka 6 lžic olivový olej drcený pepř 100 ml zeleninový vývar 1 lžička vinný ocet 2 lžíce pikantní hořčice
Postup Polníčkový salát s cibulí recept
Postup přípravy receptu
-
Polníček dobře omyjeme a necháme okapat. Červenou řepu slijeme a pokrájíme na plátky. Vejce si uvaříme natvrdo, necháme zchladnout, oloupeme a naplátkujeme. Z omytých ředkviček krájíme měsíčky, cibulky, kromě jedné, najemno nasekáme.
Všechnu zeleninu lehce promícháme a dáme do lednice. Zatím si připravíme dresink. Metlou rozšleháme olej s hořčicí. Přilijeme studený vývar, ocet a opepříme a osolíme. Znovu vše vyšleháme.
Zeleninu rozdělíme do misek, přidáme plátky vajíček a přelijeme připravenou zálivkou. Ozdobíme kroužky odložené cibulky.