Polská hrachová polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
2 lžíce máslo
2 ks cibule
100 g klobása
20 g hladká mouka
100 g anglická slanina
100 g hovězí maso
160 g loupaný hrách
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Dáme vařit hrách s hovězím masem doměkka. Mezitím si nakrájíme cibuli a utřeme česnek. Uvařené maso pak vyjmeme a hrách propasírujeme. Uvařené maso, klobásu a anglickou slaninu nakrájíme na malé kostičky.

  2. Z tuku a mouky si připravíme jíšku, přidáme nakrájenou cibuli a utřený česnek a vše zalijeme vývarem z hrachu a vodou. Přidáme uvařený hrách, osolíme, opepříme a povaříme.

  3. Nakonec do hrachové polévky vmícháme nakrájené maso, klobásu a anglickou slaninu.

  4. Polskou hrachovou polévku podáváme s tmavým chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!