Polská hrachová polévka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 2 lžíce máslo 2 ks cibule 100 g klobása 20 g hladká mouka 100 g anglická slanina 100 g hovězí maso 160 g loupaný hrách podle chuti sůl mletý černý pepř
Postup Polská hrachová polévka recept
Postup přípravy receptu
-
Dáme vařit hrách s hovězím masem doměkka. Mezitím si nakrájíme cibuli a utřeme česnek. Uvařené maso pak vyjmeme a hrách propasírujeme. Uvařené maso, klobásu a anglickou slaninu nakrájíme na malé kostičky.
Z tuku a mouky si připravíme jíšku, přidáme nakrájenou cibuli a utřený česnek a vše zalijeme vývarem z hrachu a vodou. Přidáme uvařený hrách, osolíme, opepříme a povaříme.
Nakonec do hrachové polévky vmícháme nakrájené maso, klobásu a anglickou slaninu.
Polskou hrachovou polévku podáváme s tmavým chlebem.