Polský Bigos recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl majoránka 1 ks cibule 40 g sádlo 200 g salám bobkový list 0.5 sklenky bílé víno 400 g bílé zelí 500 g vepřové maso mletá sladká paprika mletý černý pepř 400 g kysané zelí 100 g uzený bok
Postup Polský Bigos recept
Postup přípravy receptu
-
Osolené vepřové maso dusíme na sádle zpěněné cibulce téměř doměkka.
Hlávkové zelí nakrájíme na nudličky, osolíme, podlijeme trochou vody a vaříme bez pokličky do poloměkka. Odděleně uvaříme téměř doměkka kysané zelí.
Hlávkové a kysané zelí přidáme k masu, zalijeme vínem, přidáme na kostičky nakrájený a rozškvařený bůček, na kostky nakrájený salám a promícháme.
Bigos můžeme také zahustit světlou sádlovou jíškou. Hotový pokrm osolíme, okořeníme a na mírném ohni podusíme.
Polský Bigos podáváme s přílohou podle chuti.