Pomazánka z játrovky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0.5 kostky máslo
1 ks malá cibule
1 lžíce plnotučná hořčice
3 ks sterilované okurky
4 ks vejce natvrdo
1 plechovka játrová paštika
1 lžíce vepřové sádlo
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a oddělíme žloutek od bílku. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky, stejně tak okurky a odložené bílky.

  2. Žloutky našleháme s máslem a sádlem, přidáme paštiku (velkou konzervu), hořčici a ještě zašleháme, pak přidáme rozsekanou cibulku, okurky a bílky. Pomazánku z játrovky ochutíme solí a pepřem.

  3. Pomazánku z játrovky můžeme hned mazat nebo odložit do chladničky na pozdější použití. Mažeme na pečivo, můžeme použít i na chlebíčky či chuťovky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!