Pomazánka z uzenáčů recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 0.3 ks cibule 50 g majonéza 2 ks vejce natvrdo 1 ks sladkokyselá okurka 1 ks paprika sterilovaná v oleji 1 ks velký uzenáč podle chuti sůl hořčice citronová šťáva
Postup Pomazánka z uzenáčů recept
Postup přípravy receptu
-
Rybu vykostíme, zbavíme kůže a maso spolu s vejci uvařenými natvrdo, oloupanou cibulí a odkapanou paprikou pomeleme. Uzenáče můžeme nahradit i uzenou makrelou.
Směs spojíme majonézou, přidáme na kostky nakrájenou okurku, ochutíme hořčicí, citronovou šťávou a solí. Všechno důkladně promícháme. Čertovu pomazánku z uzenáčů necháme odležet.
Pomazánka z uzenáčů je dobrá s chlebem.