Pomazánková bublanina recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 3 ks vejce 1 balíček prášek do pečiva 250 g cukr krupice 1 balíček vanilkový cukr 250 g polohrubá mouka 1 konzerva kompotované jahody 1 ks pomazánkové máslo (200g)
Postup Pomazánková bublanina
Postup přípravy receptu
-
Mícháme pomazánkové máslo, vejce a oba druhy cukru elektrickým šlehačem, dokud nám žlutá pěna nezačne získávat bílý odstín. Pak po trochách přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Promícháme
Kompotované jahody necháme okapat a překrájíme na poloviny, čerstvé jahody (250g) nakrájíme na čtvrtiny
Plech vyložíme pečícím papírem, nalijeme těsto a uhladíme. Jahody navrstvíme na těsto a v předehřáté troubě pečeme asi 20 minut ba 180°C.