Pomazánková bublanina recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

3 ks vejce
1 balíček prášek do pečiva
250 g cukr krupice
1 balíček vanilkový cukr
250 g polohrubá mouka
1 konzerva kompotované jahody
1 ks pomazánkové máslo (200g)

Postup přípravy receptu

  1. Mícháme pomazánkové máslo, vejce a oba druhy cukru elektrickým šlehačem, dokud nám žlutá pěna nezačne získávat bílý odstín. Pak po trochách přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Promícháme

  2. Kompotované jahody necháme okapat a překrájíme na poloviny, čerstvé jahody (250g) nakrájíme na čtvrtiny

  3. Plech vyložíme pečícím papírem, nalijeme těsto a uhladíme. Jahody navrstvíme na těsto a v předehřáté troubě pečeme asi 20 minut ba 180°C.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!