Pórková polévka s mletým masem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce olej
2 ks cibule
750 ml voda
2 ks pórek
375 g mleté maso
250 g sýr Lučina
podle chuti
sůl
250 ml bílé víno
provensálské koření
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Zpěníme ji na oleji a přidáme mleté maso.

  2. Když je maso opečené, přidáme vařící vodu, sůl, koření a vaříme, až je maso měkké. Přidáme sýr a mícháme, aby se rozvařil. Poté do polévky přidáme očištěný a nakrájený pórek, krátce povaříme a zalijeme vínem.

  3. Polévku s pórkem a mletým masem necháme přejít varem a podáváme.

  4. Mleté maso používáme raději jen vepřové - je dříve měkké. Víno podle chuti suché, polosuché. Lučina může být i bylinková. Střídáním těchto přísad má polévka pokaždé jinou chuť, pokaždé je vynikající a na stole se dlouho "neohřeje".


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!