Pórková polévka s mletým masem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 lžíce olej 2 ks cibule 750 ml voda 2 ks pórek 375 g mleté maso 250 g sýr Lučina podle chuti sůl 250 ml bílé víno provensálské koření mletý černý pepř
Postup Pórková polévka s mletým masem recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Zpěníme ji na oleji a přidáme mleté maso.
Když je maso opečené, přidáme vařící vodu, sůl, koření a vaříme, až je maso měkké. Přidáme sýr a mícháme, aby se rozvařil. Poté do polévky přidáme očištěný a nakrájený pórek, krátce povaříme a zalijeme vínem.
Polévku s pórkem a mletým masem necháme přejít varem a podáváme.
Mleté maso používáme raději jen vepřové - je dříve měkké. Víno podle chuti suché, polosuché. Lučina může být i bylinková. Střídáním těchto přísad má polévka pokaždé jinou chuť, pokaždé je vynikající a na stole se dlouho "neohřeje".