Pórková polévka se smetanou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0.5 l mléko
1 ks cibule
1 ks pórek
1 kelímek smetana ke šlehání
3 ks jarní cibulka
podle chuti
sůl
vegeta
podle potřeby
polohrubá mouka

Postup přípravy receptu

  1. Omyjeme si celý pórek a nachystáme si větší hrnec. Pórek nakrájíme a přidáme do hrnce, do kterého můžeme přidat i jarní cibulku či normální cibuli. Vše zalijeme vodou do 3/4 hrnce a dáme vařit cca na 20 minut, dokud pórek změkne.

  2. Vypneme na chvíli sporák a ponorným mixérem vše rozmixujeme. Když bude polévka řádně rozmixovaná, můžeme zase zapnout sporák.

  3. Připravíme si záklechtku. Do poloviny hrnku si dáme mléko, do kterého přisypeme mouku tak, aby mléko trochu zhoustlo, ale aby se nelepilo. Nalijeme pak záklechtku do polévky, čímž jí zahustíme. Když bude stále řídká, budeme akci opakovat. Do polévky také přidáme kelímek smetany ke šlehání pro výrazně lepší chuť. Polévku samozřejmě mícháme, aby se nepřipálila.

  4. Pórkovou polévku se smetanou osolíme dle chuti. Vegeta s mořskou solí vůbec neuškodí, právě naopak. A můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!