Pošírované rybí šišky recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 lžíce solamyl 4 ks bílek 2 lžíce hladká mouka 1/2 lžičky citronová kůra 600 ml zeleninový vývar 1 lžíce sardelová pasta 2 špetky mletý zázvor 3 špetky mletý černý pepř 800 g mražené filety z mořských ryb 1 hrst čerstvá hladkolistá petrželka
Postup Pošírované rybí šišky
Postup přípravy receptu
-
Mražené filety z mořských ryb necháme pozvolna rozmrazit. Pak maso vymačkáme, zbavíme vody a nahrubo umeleme. Umleté filety ochutíme sardelovou pastou, pepřem, mletým zázvorem a citronovou kůrou. Vmícháme vaječné bílky, nasekanou petrželovou nať a vše spojíme hladkou moukou a solamylem
Do velké hlubší pánve nalijeme vývar a přivedeme téměř k varu. Nesmí se vařit, jen ode dna unikají malé bublinky
Z rybí směsi tvoříme mokrýma rukama středně velké šišky, které vkládáme do vývaru tak, aby byly jen do poloviny ponořené. Pošírujeme asi 6 - 7 minut a teprve potom, až zespodu zbělají, je otočíme a necháme přibližně stejnou dobu táhnout ve vývaru. Rybí šišky připravujeme asi ve 3 várkách a necháváme je okapat
Zredukovaný zeleninový vývar (již i s chutí ryb) zahustíme 1/2 lžičkou máčeného škrobu a podle potřeby dochutíme citronovou šťávou a petrželkou. Rybí šišky vložíme do omáčky a prohřejeme
Pošírované rybí šišky podáváme jako hlavní hod a vařeným bramborem nebo bramborovou kaší.