Pošírované rybí šišky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 lžíce solamyl
4 ks bílek
2 lžíce hladká mouka
1/2 lžičky citronová kůra
600 ml zeleninový vývar
1 lžíce sardelová pasta
2 špetky mletý zázvor
3 špetky mletý černý pepř
800 g mražené filety z mořských ryb
1 hrst čerstvá hladkolistá petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Mražené filety z mořských ryb necháme pozvolna rozmrazit. Pak maso vymačkáme, zbavíme vody a nahrubo umeleme. Umleté filety ochutíme sardelovou pastou, pepřem, mletým zázvorem a citronovou kůrou. Vmícháme vaječné bílky, nasekanou petrželovou nať a vše spojíme hladkou moukou a solamylem

  2. Do velké hlubší pánve nalijeme vývar a přivedeme téměř k varu. Nesmí se vařit, jen ode dna unikají malé bublinky

  3. Z rybí směsi tvoříme mokrýma rukama středně velké šišky, které vkládáme do vývaru tak, aby byly jen do poloviny ponořené. Pošírujeme asi 6 - 7 minut a teprve potom, až zespodu zbělají, je otočíme a necháme přibližně stejnou dobu táhnout ve vývaru. Rybí šišky připravujeme asi ve 3 várkách a necháváme je okapat

  4. Zredukovaný zeleninový vývar (již i s chutí ryb) zahustíme 1/2 lžičkou máčeného škrobu a podle potřeby dochutíme citronovou šťávou a petrželkou. Rybí šišky vložíme do omáčky a prohřejeme

  5. Pošírované rybí šišky podáváme jako hlavní hod a vařeným bramborem nebo bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!