Pošírované broskve v tvarohové šlehačce recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

6 ks broskve
250 ml šlehačka
vanilka
250 g tučný tvaroh
sladidlo - erythritol

Postup přípravy receptu

  1. Pošírované broskve připravíme za pár minut takto: Broskve omyjeme, nakrájíme na kousky a vložíme do rendlíku s 2dl vína a sladidlem dle chuti. V lowcarb verzi používám Erythritol. Pošírujeme zvolna do změknutí broskviček, tj. do chvíle, kdy broskvičky získají plnou chuť a začínají pouštět šťávu

  2. Mezitím si ušleháme šlehačku a promícháme ji s plnotučným tvarohem. Mícháme lehce, stejným způsobem jako když připravujeme piškotové těsto

  3. Poté vše servírujeme do skleniček tak, začnemem vrstvou tvarohové šlehačky a pak přidáme broskve

  4. Pošírované broskve v tvarohové šlehačce ihned podáváme jako skvělý dezert.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!