Uzená krkovice s teplou hořčicovou omáčkou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 250 - 350 ml vývar 3 lžíce máslo mletý černý pepř 1 lžíce rýžový ocet 1 lžička dijonská hořcice 2 lžíce třtinový cukr 1 lžíce kukuřičná moučka 1 lžíce mletá hořčice 3 lžíce sojová omáčka Tamari 700 g vakuovaná uzená krkovice 1/2 sklenice sterilivané perlové cibulky
Postup Uzená krkovice s teplou hořčicovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Vepřovou uzenou krkovici ponecháme v obalu, který důkladně očistíme, poté zvolna povaříme ve vodní lázni při 80 °C asi 60 minut. Pak maso z obalu vyjmeme, šťávu nalijeme do šálku a maso nakrájíme na 4 tenké plátky
Plátky uzeného masa zlehka opečeme z obou stran na pánvi. Maso vyjmeme a k výpeku přidáme máslo a třtinový cukr, který necháme zkaramelizovat. Pak vmícháme obě hořčice, přidáme sójovou omáčku a vývar. Vše krátce povaříme, zahustíme máčeným kukuřičným škrobem a dochutíme octem. Do omáčky vmícháme okapané cibulky, které prohřejeme, ale již nevaříme
Plátky uzené krkovičky rozdělíme na porce, přelijeme sladkokyselou hořčicovou omáčkou a podáváme se šťouchaným bramborem.