Uzená krkovice s teplou hořčicovou omáčkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
250 - 350 ml vývar
3 lžíce máslo
mletý černý pepř
1 lžíce rýžový ocet
1 lžička dijonská hořcice
2 lžíce třtinový cukr
1 lžíce kukuřičná moučka
1 lžíce mletá hořčice
3 lžíce sojová omáčka Tamari
700 g vakuovaná uzená krkovice
1/2 sklenice sterilivané perlové cibulky

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou uzenou krkovici ponecháme v obalu, který důkladně očistíme, poté zvolna povaříme ve vodní lázni při 80 °C asi 60 minut. Pak maso z obalu vyjmeme, šťávu nalijeme do šálku a maso nakrájíme na 4 tenké plátky

  2. Plátky uzeného masa zlehka opečeme z obou stran na pánvi. Maso vyjmeme a k výpeku přidáme máslo a třtinový cukr, který necháme zkaramelizovat. Pak vmícháme obě hořčice, přidáme sójovou omáčku a vývar. Vše krátce povaříme, zahustíme máčeným kukuřičným škrobem a dochutíme octem. Do omáčky vmícháme okapané cibulky, které prohřejeme, ale již nevaříme

  3. Plátky uzené krkovičky rozdělíme na porce, přelijeme sladkokyselou hořčicovou omáčkou a podáváme se šťouchaným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!