Pikantní krkovice na zelenině recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 6 stroužků česnek 1 lžička sůl 500 ml vývar 1 lžička majoránka 2 ks cibule 2 ks mrkev 2 ks petržel 6 kuliček nové koření 250 ml kysaná smetana 6 lžic plnotučná hořčice 6 kuliček celý pepř 1 ks menší celer 1 kg vepřová krkovice 1 lžička zelená chilli pasta
Postup Pikantní krkovice na zelenině
Postup přípravy receptu
-
Ze všeho koření uděláme marinádu - patří tam chilli pasta, majoránka, česnek, plnotučná hořčice, cibule a sůl. Všechnu kořenovou zeleninu pokrájíme na menší kousky. Cibuli nakrájíme na měsíčky. Z krkovice nařežeme silnější plátky (asi 2 - 3 cm). Plátky masa potřeme směsí koření a proložíme nakrájenou zeleninou a v přiměřeně velké misce necháme proležet do druhého dne
Druhý den vložíme maso i se zeleninou do pekáče nebo do remosky. Já použil remosku. Maso podlijeme trochou vývaru a pečeme asi 90 minut doměkka. Když je maso měkké, vyndáme ho do jiné nádoby a výpek se zeleninou rozmixujeme a přepasírujeme. Přilijeme vývar a jíškou zahustíme. Jíšku si připravíme tmavou, aby omáčka měla barvu. Povaříme, maso vložíme zpět a necháme pěkně prohřát
Pikantní krkovici na zelenině podáváme s houskovým knedlíkem. Omáčka připomíná svíčkovou, ale chilli pasta jí dává pikantní chuť.