Pravé italské tiramisu z mascarpone recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
2 lžíce kakao
2 lžíce cukr krystal
2 balíčky mascarpone
1-2 balíčky cukrářské piškoty
2-3 lžičky Amaretto
1 hrnek instatní káva

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve uvaříme kávu a nejlépe ji pak nalijeme do hlubokého talíře. Budeme ji potřebovat vlažnou. Připravíme si dvě misky. Vajíčka rozdělíme na bílek a žloutek, do každé misky jednu část. Ke žloutku přidáme dvě polévkové lžíce cukru a zamícháme. Necháme rozpustit a zatím připravíme z bílku tuhý sníh.

  2. Ke žloutkům přidáme 2 balení sýra Mascarpone a zamícháme (nešlehat!)

  3. dokud se to nespojí. Potom do hmoty pomalu vmícháme sníh, aby nesplaskl.

  4. Do vlažné kávy nezapomeneme přidat 2 - 3 lžičky Amaretta.

  5. Vezmeme malou dortovou formu nebo jinou nádobu, ve které chceme připravit Tiramisu. Do kávy namáčíme piškoty, doporučuji jen na jedné straně, a uděláme základnu. Na to dáme poctivou vrstvu krému a další vrstvu namočených piškotů. Poslední vrstva musí být krém. Povrch tiramisu posypeme kakaem, nejlépe přes sítko, a dáme přes noc do lednice.

  6. Cena asi 120kč na 1 až 6 porcí, tedy bez Amaretta. To ale vydrží na horu tiramisu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!