Pravé španělské gazpacho recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 9-10 ks rajče 5 lžic olivový olej 1 ks salátová okurka 3 plátky tmavý chléb podle chuti sůl chilli čerstvá bazalka mletý černý pepř
Postup Pravé španělské gazpacho recept
Postup přípravy receptu
-
Rajčata prudce spaříme a necháme vychladnout. Česnek oloupeme a prolisujeme.
Mezitím oloupeme okurku a nakrájíme ji na kostky. Spařená rajčata oloupeme a také nakrájíme na stejně velké kousky. Přidáme chléb přelitý olivovým olejem a lístky čerstvé bazalky. Ochutíme česnekem, chilli, solí, pepřem a všechno rozmixujeme.
Pravé španělské gazpacho necháme vychladnout a můžeme podávat s toastem opečeným nasucho. Gazpacho na talíři ozdobíme čerstvou bazalkou.