Pravé španělské gazpacho recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
9-10 ks rajče
5 lžic olivový olej
1 ks salátová okurka
3 plátky tmavý chléb
podle chuti
sůl
chilli
čerstvá bazalka
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Rajčata prudce spaříme a necháme vychladnout. Česnek oloupeme a prolisujeme.

  2. Mezitím oloupeme okurku a nakrájíme ji na kostky. Spařená rajčata oloupeme a také nakrájíme na stejně velké kousky. Přidáme chléb přelitý olivovým olejem a lístky čerstvé bazalky. Ochutíme česnekem, chilli, solí, pepřem a všechno rozmixujeme.

  3. Pravé španělské gazpacho necháme vychladnout a můžeme podávat s toastem opečeným nasucho. Gazpacho na talíři ozdobíme čerstvou bazalkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!