Pravý boršč recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2-3 stroužky česnek
olej
sůl
1 lžička ocet
0 kg brambory
0 kg cibule
kopr
0 kg mrkev
3 lžíce rajčatový protlak
0 kg zelí
2-3 ks bobkový list
kysaná smetana
mletý pepř
1 kg přední hovězí maso
červená řepa

Postup přípravy receptu

  1. Maso zalijeme vodou a vaříme 1,5 hodiny. Vyjmeme ho, nakrájíme na kostičky a vložíme zpět do vývaru.

  2. Zelí nakrájíme na nudličky, cibuli na kostičky. Mrkev nastrouháme, řepu nakrájíme na malé kousky, brambory na kostičky. Řepu osmahneme na oleji, přidáme ocet a rajský protlak a dusíme 5 - 7 minut. Na pánvi osmažíme cibuli, přidáme mrkev. Do vývaru přidáme brambory a osolíme. Pak přidáme zelí a vaříme 5 minut. Přidáme řepu a vaříme dalších 10 minut. Přidáme cibuli s mrkví. Pak přidáme bobkový list a podle chuti osolíme a opepříme. Přidáme drcený česnek a vaříme na mírném ohni 15 - 20 minut.

  3. Pravý boršč podáváme se smetanou a koprem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!