Pravý boršč recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2-3 stroužky česnek olej sůl 1 lžička ocet 0 kg brambory 0 kg cibule kopr 0 kg mrkev 3 lžíce rajčatový protlak 0 kg zelí 2-3 ks bobkový list kysaná smetana mletý pepř 1 kg přední hovězí maso červená řepa
Postup Pravý boršč recept
Postup přípravy receptu
-
Maso zalijeme vodou a vaříme 1,5 hodiny. Vyjmeme ho, nakrájíme na kostičky a vložíme zpět do vývaru.
Zelí nakrájíme na nudličky, cibuli na kostičky. Mrkev nastrouháme, řepu nakrájíme na malé kousky, brambory na kostičky. Řepu osmahneme na oleji, přidáme ocet a rajský protlak a dusíme 5 - 7 minut. Na pánvi osmažíme cibuli, přidáme mrkev. Do vývaru přidáme brambory a osolíme. Pak přidáme zelí a vaříme 5 minut. Přidáme řepu a vaříme dalších 10 minut. Přidáme cibuli s mrkví. Pak přidáme bobkový list a podle chuti osolíme a opepříme. Přidáme drcený česnek a vaříme na mírném ohni 15 - 20 minut.
Pravý boršč podáváme se smetanou a koprem.