Pravý ruský boršč recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 5 ks hřebíček 2 ks bobkový list 5 ks nové koření 10 ks celý pepř 20 dkg kuřecí maso 30 dkg hovězí maso 1 ks červená řepa 30 dkg vepřové maso 2 ks polévkové kosti
Postup Pravý ruský boršč
Postup přípravy receptu
-
Hovězí, vepřové a kuřecí maso a polévkové kosti dáme do hrnce, přidáme bobkový list, hřebíček, celý pepř a nové koření. Zalijeme vodou a vaříme, až je maso měkké
Omyjeme opatrně červenou řepu, aby se nenarušila slupka a uvaříme do měkka
Na másle osmažíme cibuli, přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu, zalijeme vývarem z uvařeného masa, přidáme nakrájené brambory a hlávkové zelí. Až je zelenina skoro hotová, přidáme nastrouhanou červenou řepu, rajský protlak, nakrájené uvařené maso, prolisovaný nebo nastrouhaný česnek a ostřejší klobásu. Osolíme, osladíme a okyselíme podle své chuti.Necháme ještě chvilku provařit
Na talíři ozdobíme kysanou smetanou a sekaným koprem. Můžeme použít i kopr zavařený.