Ovocná kůže recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

750 g jahody
250 g meruňky

Postup přípravy receptu

  1. Ovoce dobře omyjeme. Meruňky zbavíme pecek, jahody stopek a nakrájíme na větší kousky. Ovoce nemícháme. Každé zvlášť důkladně rozmixujeme a rozetřeme v tenké vrstvě na plech vyložený pečícím papírem. Meruňky pokryjí asi čtvrt plechu, jahody 1 a 3/4 plechu

  2. Oba plechy vložíme trouby vyhřáté na 70 - 75 °C a pomalu sušíme 6 - 7 hodin. Poté necháme zcela vychladnout a opatrně sloupneme z pečícího papíru. Můžeme si pomoci nožem. Plát nakrájíme na proužky a zavineme do ruličky. Nakonec svážeme provázkem a uskladníme v dóze nebo jakékoli jiné dobře těsnící nádobě

  3. Ovocná kůže by nám měla vydržet až 3 měsíce. Vyzkoušet můžeme různé ovoce a jeho variace. Doma měla největší úspěch čistě jahodová nebo třešňová kůže. Kanadské borůvky naopak nedoporučuji ani v kombinaci s banánem

  4. Z uvedeného množství vyrobíme 1/4 plechu meruňkové a 1 a 3/4 plechu jahodové kůže.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!