Ovocná kůže recept
Apetit Recepty chuťovkyPostup Ovocná kůže
Postup přípravy receptu
-
Ovoce dobře omyjeme. Meruňky zbavíme pecek, jahody stopek a nakrájíme na větší kousky. Ovoce nemícháme. Každé zvlášť důkladně rozmixujeme a rozetřeme v tenké vrstvě na plech vyložený pečícím papírem. Meruňky pokryjí asi čtvrt plechu, jahody 1 a 3/4 plechu
Oba plechy vložíme trouby vyhřáté na 70 - 75 °C a pomalu sušíme 6 - 7 hodin. Poté necháme zcela vychladnout a opatrně sloupneme z pečícího papíru. Můžeme si pomoci nožem. Plát nakrájíme na proužky a zavineme do ruličky. Nakonec svážeme provázkem a uskladníme v dóze nebo jakékoli jiné dobře těsnící nádobě
Ovocná kůže by nám měla vydržet až 3 měsíce. Vyzkoušet můžeme různé ovoce a jeho variace. Doma měla největší úspěch čistě jahodová nebo třešňová kůže. Kanadské borůvky naopak nedoporučuji ani v kombinaci s banánem
Z uvedeného množství vyrobíme 1/4 plechu meruňkové a 1 a 3/4 plechu jahodové kůže.