Pravý trdelník recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 ks vejce 80 g máslo 250 ml mléko 42 g droždí 3 lžíce cukr moučka 500 g polohrubá mouka na obalení 3 balíčky skořicový cukr
Postup Pravý trdelník recept
Postup přípravy receptu
-
Droždí rozdrobíme, přidáme lžíci vlažného mléka a trošku cukru. Necháme vzejít kvásek. Ze dvou vajec, mouky, vzešlého kvásku, zbytku mléka, másla a cukru moučka vypracujeme měkké těsto, které necháme na teplém místě asi 30 minut kynout.
Vyválíme z těsta tenkou placku, nařežeme na pásky a obtáčíme jimi skleněné lahve od piva nebo zavařovací sklenice. Trdelník pomažeme vejcem a obalíme ve skořicovém cukru. Místo skořicového cukru můžeme dát i mleté ořechy, vanilkový cukr apod.
Pravý trdelník pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 8 minut. Po upečení sundáme trdelníky z lahví a podáváme.