Předpařený smažený květák recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
2 ks vejce
1 hrst strouhanka
voda
1 ks květák
1 hrst hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Na dno hrnce nalijeme vodu, osolíme a vložíme do hrnce pařák. Voda nesmí přetékat přes napařovací sítko

  2. Do pařáku nasypeme omyté růžičky květáku, přikryjte pokličkou a v páře je vaříme doměkka. Květák si kromě cenných vitamínů a minerálů zachová i svou barvu. Nyní pokračujte stejně jako u klasického obalování. Růžičky květáku obalujeme v hladké mouce, osolených rozšlehaných vejcích a strouhance. Obalený květák smažíme v oleji dozlatova

  3. Smažený květák předpařený podáváme s brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!