Bramborové noky s kuřecím a špenátem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek olej sůl 1 ks vejce 250 ml smetana tymián 2 lžičky strouhaný parmazán 400 g kuřecí prsa 200 g hrubá mouka mražený špenát čerstvá petrželka čerstvá petrželka mletý černý pepř mražená kukuřice strouhaný muškátový oříšek 400 g brambory vařené ve slupce
Postup Bramborové noky s kuřecím a špenátem
Postup přípravy receptu
-
Brambory uvaříme ve slupce, slijeme a necháme vychladnout. Vychladlé brambory nastrouháme najemno. Přidáme ostatní ingredience - mouku, vejce a bylinky. Tymiánu a muškátového oříšku přidáme podle chuti, ale kořeníme opatrně! Vypracujeme těsto, které se nebude lepit ke stěnám misky. Z těsta uválíme válečky, které nakrájíme na noky. Bramborové noky dáme do osolené vařící vody a vaříme, dokud nevyplavou
Na rozpáleném oleji opečeme kuřecí maso nakrájené na menší kousky, osolíme a opepříme, přidáme prolisovaný česnek a zalijeme smetanou. Dodáme kukuřici a špenát (množství podle potřeby a chuti), vše společně prohřejeme několik minut. Můžeme přimíchat i hrst nasekané petrželky a strouhaný parmazán
Bramborové noky rozdělíme na talíře a zasypeme směsí kuřecího masa a zeleniny. S těstovinami je tato směs také moc dobrá. Na talíři ozdobíme bramborové noky s kuřecím a špenátem čerstvou petrželkou.