Příkrm První dýně recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 díl voda
1 díl dýně hokkaidó

Postup přípravy receptu

  1. Dýni oškrábeme, okrájíme konce a důkladně omyjeme. Rozpůlíme ji a měkký střed s jádry vydlabeme lžičkou. Opět omyjeme, osušíme a čistou dužninu si zvážíme. Dýni nakrájíme na kostky. Z malé dýně jsem udělala 2 porce, tj. 200 ml

  2. Připravenou dýni dáme do vyššího kastrůlku, zalijeme potřebným množstvím vody a dáme dusit. Dýně pustí hodně tekutiny, takže ji můžeme podlít spíš méně. Dýni dusíme zhruba 10 - 15 minut. Podle potřeby ji můžeme ještě podlít vodou. Doporučuji ale dávat méně vody a podlévat postupně. Pak dýni rozmixujeme nebo propasírujeme přes sítko. Dýně není třeba mixovat dlouho a pasírovat stačí jednou

  3. První dýni dáme na nahřátý talířek nebo do plastové misky a můžeme krmit. Dýně má specifickou chuť. Dospělým většinou nechutná, ale dětem ano. Je alternativou, když dítě nechce mrkev. Příkrm se nesolí, nesladí, ani necukruje

  4. Denní dávka je maximálně 150 - 250 ml. Po 2 - 3 dnech se může do dýně přidat třeba vařený brambor, mrkev či maso

  5. Dýně se dá připravit i dopředu do mrazáku. Potřebné množství dýně připraví stejným postupem. Osobně se mi osvědčilo dávat dýni do pytlíčků po 100 ml.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!