Vaječná omeleta s paprikou a olivami recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 - 5 ks vejce
60 g mozzarella
1 lžíce olivový olej
1 - 2 ks červená paprika
2 - 3 ks jarní cibulka
1 špetka mletý barevný pepř
1 - 2 špetky bylinková sůl
10 ks zelené olivy s papričkou

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme. Cibulku nakrájíme nadrobno, papriku na menší kostičky. Mozzarellu slijeme a nakrájíme na kousky. Olivy s papričkou nakrájíme na menší kousky. Vejce rozklepneme do misky, osolíme, opepříme a rozšleháme

  2. Na větší pánvi rozehřejeme olivový olej a na něm osmahneme cibulku. Stačí pár minut. Poté vsypeme papriku a orestujeme. Zeleninu rozprostřeme rovnoměrně po celé ploše pánve, zalijeme rozšlehanými vejci a zasypeme olivami. Omeletu necháme na středním plameni zatuhnout, ke konci poklademe ještě kousky mozzarelly a počkáme, až se roztaví

  3. Vaječnou omeletu s paprikou a olivami podáváme podle chuti - skvělá je na snídani s čerstvým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!