Přírodní kotlety s fazolkami a rajčaty recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
4 lžíce olivový olej
1 dl zeleninový vývar
8 ks jarní cibulka
4 ks vepřová kotleta
4 snítky čerstvý tymián
12 ks cherry rajče
500 g zelené fazolky
podle chuti
sůl mořská
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Očistíme a omyjeme fazolky i rajčata. Fazolky pokrájíme zhruba na třetinky, rajčata na osminky. Můžeme použít i sterilované fazolky. Cibuli očistíme, podélně rozpůlímě a nakrájíme na hrubší kusy.

  2. Společně s česnekem osmahneme cibuli a fazolky na dvou lžících oleje. Přilijeme vývar a asi 10 minut dusíme.

  3. V druhé pánvi rozpálíme zbývající olej a vložíme omyté a osušené kotlety posypané pepřem. Po obou stranách opečeme dozlatova a na závěr osolíme. K fazolkám nakonec přidáme pokrájená rajčata a lehce prohřejeme.

  4. Přírodní kotlety s fazolkami a rajčaty podáváme s vařenými novými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!