Přírodní vepřové kotlety recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

600 g vepřová kotleta
podle chuti
sůl
podle potřeby
máslo
hladká mouka
voda na podlití

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou kotletu bez kosti očistíme a nakrájíme na úhledné plátky. V hrnci (nejlépe nepřilnavém) rozehřejeme máslo, na které vkládáme osolené a v hladké mouce obalené kotlety, které opékáme z obou stran až do tmavé barvy. Čím déle, tím je jídlo chutnější a omáčka tmavší.

  2. Opečené kotlety zalijeme vodou a dusíme pod pokličkou doměkka asi 30 - 40 minut. V závěru zahustíme vodou, ve které jsme rozkvedlali hladkou mouku.

  3. Přírodní kotlety podáváme s vařeným bramborem. Někdy přikládám i dušenou zeleninu podle chuti (mrkev, kedluben, zelené fazolky).


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!