Mleté maso s klobásou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 - 3 stroužky česnek 1 ks vejce 2 lžičky koření na mleté maso mletý pepř 6 - 12 plátků anglická slanina 50 ml studená voda 500 g míchané mleté maso 3 ks měkká klobása
Postup Mleté maso s klobásou
Postup přípravy receptu
-
Mleté maso dáme do mísy a přilijeme 50 ml vody, ve které jsme rozšlehali 1 vejce. Promícháme a potom přidáme nastrouhaný česnek, pepř a koření na mletá masa. Nesolíme! Dobře zamíchanou směs necháme odležet
Mezitím si oloupeme klobásky. Zapékací formu slabě vymažeme sádlem
Podle velikosti klobásek (čtvrtky, půlky, celé) nabíráme lžící masovou směs, uděláme v ruce tvar karbanátku, vložíme klobásku, přehneme a maso spojíme. Zabalíme do anglické slaniny a položíme do vymazaného pekáčku, podlijeme nepatrně vodou a vložíme do vyhřáté trouby
Prvních 30 minut pečeme přikryté alobalem při 180 °C, potom alobal odstraníme a dopékáme při 190 °C dalších 30 minut. Mleté maso s klobásou lze upéct i bez alobalu, ale musíme maso asi dvarát polít výpekem
Mleté maso s klobásou podáváme s opečenými brambory sypanými kořením na americké brambory a maso přeléváme šťávou na pečené maso. Já použila Delikates omáčku.