Mleté maso s klobásou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 - 3 stroužky česnek
1 ks vejce
2 lžičky koření na mleté maso
mletý pepř
6 - 12 plátků anglická slanina
50 ml studená voda
500 g míchané mleté maso
3 ks měkká klobása

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso dáme do mísy a přilijeme 50 ml vody, ve které jsme rozšlehali 1 vejce. Promícháme a potom přidáme nastrouhaný česnek, pepř a koření na mletá masa. Nesolíme! Dobře zamíchanou směs necháme odležet

  2. Mezitím si oloupeme klobásky. Zapékací formu slabě vymažeme sádlem

  3. Podle velikosti klobásek (čtvrtky, půlky, celé) nabíráme lžící masovou směs, uděláme v ruce tvar karbanátku, vložíme klobásku, přehneme a maso spojíme. Zabalíme do anglické slaniny a položíme do vymazaného pekáčku, podlijeme nepatrně vodou a vložíme do vyhřáté trouby

  4. Prvních 30 minut pečeme přikryté alobalem při 180 °C, potom alobal odstraníme a dopékáme při 190 °C dalších 30 minut. Mleté maso s klobásou lze upéct i bez alobalu, ale musíme maso asi dvarát polít výpekem

  5. Mleté maso s klobásou podáváme s opečenými brambory sypanými kořením na americké brambory a maso přeléváme šťávou na pečené maso. Já použila Delikates omáčku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!