Rychlý velikonoční beránek recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1 špetka sůl
4 ks vejce
0,5 ks citron
1,5 hrnek polohrubá mouka
1 balíček kypřící prášek
1 kelímek smetana ke šlehání
1 lžíce horká voda
hrubá mouka na vysypání
máslo na vymazání
0,5 hrnků třtinový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Citron omyjeme, kůru nastrouháme a šťávu vymačkáme. Formu na beránka důkladně vymažeme a pořádně vysypeme moukou. Mouku smícháme práškem do pečiva. Troubu předehřejeme na 170 °C

  2. Žloutky dáme do větší mísy. Vyšleháme je spolu s cukrem, vodou a citronovou šťávou do pěny. Vmícháme smetanu a nakonec přidáme i mouku. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který lehce vmícháme do těsta. Těsto vlijeme do formy, beránka vložíme do trouby a pečeme. Velikonočního beránka pečeme asi 45 minut. Místa, která by se mohla připalovat, jako třeba ouška, obalíme alobalem

  3. Upečeného velikonočního beránka vyjmeme z trouby, formu zabalíme do studené vlhké utěrky. Pak beránka opatrně vyklopíme z formy

  4. Rychlého velikonočního beránka ozdobíme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!