Protlačované vanilkové rohlíčky recept
Apetit Recepty cukrovíSuroviny na recept
- 210 g máslo 70 g cukr moučka cukr moučka vanilkový cukr 250 g polohrubá mouka tuk na vymazání 100 g mleté ořechy
Postup Protlačované vanilkové rohlíčky
Postup přípravy receptu
-
Máslo si necháme změknout. Sypké suroviny promícháme a zpracujeme s máslem v tuhé těsto. Hmotu necháme chvíli v lednici
Ke tvarování vanilkových rohlíčků použijeme strojek a tvořítko. Děláme stejně velké tyčinky, které stáčíme do rohlíčků
Rohlíčky klademe na máslem vymazaný plech a pečeme v mírné troubě
Moučkový cukr smícháme v poměru 1:1 s vanilkovým a rohlíčky v něm ještě teplé obalíme.