Psí kostičky recept
Apetit Recepty cukrovíSuroviny na recept
- 250 g máslo 300 g máslo 50 g kakao 30 g kakao 2 ks žloutek 150 g tuk 100% 250 g cukr moučka 120 g cukr moučka 400 g hladká mouka 1 kelímek smetana ke šlehání čokoládová poleva
Postup Psí kostičky
Postup přípravy receptu
-
Smícháme všechny ingredience a vypracujeme hladké těsto. Po odležení v chladu (asi 2 hodiny) rozválíme těsto na plát 3 mm silný a vypichujeme kousky ve tvaru kostiček
Kostičky pečeme na plechu s pečícím papírem v troubě vyhřáté na 175 °C asi 5 minut. Po zchladnutí a uležení slepujeme dva kousky psích kostiček k sobě čokoládovým krémem a oba konce namáčíme do čokoládové polevy
Čokoládový krém s vařeným základem: Smetanu, cukr a oddělené žloutky důkladně rozmixujeme s kakaem a pak vše zvolna šleháme ve vodní lázni do zhoustnutí. Výsledná hmota musí být hustá a hladká. Nalijeme ji do sklenice a necháme zvolna vychladnout, zavíčkujeme a uložíme na 2 dny do ledničky. Během této doby základ budoucího krému zhutní a zjemní
Po dvou dnech sklenici vyjmeme z ledničky a necháme ohřát na pokojovou teplotu. Mezitím si vyšleháme máslo se 100% tukem (100% tuk nastrouháme na jemno). Za neustálého šlehání pak přidáváme po lžících vařenou hmotu. Výsledkem je bezkonkurenční jemný pařížský čokoládový krém.