Pudinkový dortík recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 balíček dort - želé krém 200 g cukr 600 ml mléko 250 g tvaroh 2 balíčky vanilkový pudink těsto 80 g cukr 1 ks vejce 1 lžička prášek do pečiva 220 g hladká mouka 150 g máslo (rostlinný tuk) na ozdobu 250 g jahod
Postup Pudinkový dortík recept
Postup přípravy receptu
-
Mouku a prášek do pečiva společně prosejeme. Přidáme do ní tuk, cukr a vejce a vypracujeme hladé těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a uložíme na 30 minut do lednice.
Pak těsto rozválíme na plát silný 5 mm a vykrojíme z něj kolo o průměru dortové formy. Těstem vyložíme dno. Zbylé těsto znovu rozválíme na pruh a vyložíme jím okraj formy. V předehřáté troubě korpus předpečeme asi 15 minut při 180 °C.
Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme hustý krém, který smícháme s tvarohem. Ještě teplou náplň rozetřeme na předpečený korpus. Vložíme do trouby a dopékáme asi 30 minut. Mezitím si očistíme jahody a nakrájíme je na plátky.
Vychladlý dort poklademe plátky jahod. Dort-želé připravíme podle návodu a celý povrch jahod potřeme.
Necháme ztuhnout a můžeme podávat.