Dušené vepřové ramínko na paprice recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

5 stroužků česnek
sůl
1,5 lžíce máslo
2 ks cibule
sádlo
1 lžíce hladká mouka
1 ks červená kapie
zeleninový vývar
1 řapík řapíkatý celer
1 lžíce mletá sladká paprika
850 g vepřové ramínko
mletý černý pepř
1 lžička mletá uzená paprika

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové ramínko zbavíme kosti, maso omyjeme, nakrájíme na 4 porce, které osolíme a opepříme. Oloupanou cibuli nasekáme nahrubo. Kapii zbavíme jadérek a nakrájíme na kousky. Řapík celeru omyjeme a překrájíme na dílky. Oloupaný česnek nakrájíme na plátky. Změklé máslo utřeme s moukou dohladka

  2. Na sádle opečeme cibuli do zlatohnědé barvy. Pak vmícháme porce masa, česnek, mletou sladkou a uzenou papriku a vše za stálého míchání opečeme. Jakmile maso změní barvu (zesvětlá), snížíme teplotu a dusíme, dokud šťáva téměř nevysmahne. Pak k masu přidáme celer a kapii, vše podlijeme vývarem a zvolna dusíme zakryté doměkka. Měkké maso vyjmeme a odložíme stranou. Omáčku scedíme a zeleninu do ní propasírujeme. Podle potřeby omáčku zahustíme hladkou moukou s máslem a dochutíme solí a pepřem. Omáčku ještě asi 10 minut povaříme, pak do ní vrátíme měkké maso a prohřejeme

  3. Dušené vepřové ramínko rozdělíme na porce, přelijeme omáčkou a podáváme s šunkovými knedlíčky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!