Dušené vepřové ramínko na paprice recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 5 stroužků česnek sůl 1,5 lžíce máslo 2 ks cibule sádlo 1 lžíce hladká mouka 1 ks červená kapie zeleninový vývar 1 řapík řapíkatý celer 1 lžíce mletá sladká paprika 850 g vepřové ramínko mletý černý pepř 1 lžička mletá uzená paprika
Postup Dušené vepřové ramínko na paprice
Postup přípravy receptu
-
Vepřové ramínko zbavíme kosti, maso omyjeme, nakrájíme na 4 porce, které osolíme a opepříme. Oloupanou cibuli nasekáme nahrubo. Kapii zbavíme jadérek a nakrájíme na kousky. Řapík celeru omyjeme a překrájíme na dílky. Oloupaný česnek nakrájíme na plátky. Změklé máslo utřeme s moukou dohladka
Na sádle opečeme cibuli do zlatohnědé barvy. Pak vmícháme porce masa, česnek, mletou sladkou a uzenou papriku a vše za stálého míchání opečeme. Jakmile maso změní barvu (zesvětlá), snížíme teplotu a dusíme, dokud šťáva téměř nevysmahne. Pak k masu přidáme celer a kapii, vše podlijeme vývarem a zvolna dusíme zakryté doměkka. Měkké maso vyjmeme a odložíme stranou. Omáčku scedíme a zeleninu do ní propasírujeme. Podle potřeby omáčku zahustíme hladkou moukou s máslem a dochutíme solí a pepřem. Omáčku ještě asi 10 minut povaříme, pak do ní vrátíme měkké maso a prohřejeme
Dušené vepřové ramínko rozdělíme na porce, přelijeme omáčkou a podáváme s šunkovými knedlíčky.