Ředkvičkové pomazánkové máslo recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

sůl
1 ks vejce
125 g máslo
1 svazek ředkvičky
2 - 3 lžíce zakysaná smetana
mletý černý pepř
150 g Lučina
čerstvá pažitka
3 ks tavený smetanový sýr (trojúhelníček)

Postup přípravy receptu

  1. Máslo necháme změknout. Ředkvičky očistíme a omyjeme. Asi polovinu ředkviček jemně nastrouháme a osolíme. Vylouhovanou šťávu z ředkviček vymačkáme. Zbývající ředkvičky použijeme na ozdobu. Omytou pažitku jemně usekáme. Vejce uvaříme natvrdo, vychladlé oloupeme a jemně nastrouháme

  2. V míse ušleháme změklé máslo s lučinou, taveným sýrem a nastrouhaným vejcem. Nakonec vmícháme nastrouhané ředkvičky, pažitku a zakysanou smetanu. Podle chuti pomazánku osolíme a opepříme

  3. Ředkvičkové pomazánkové máslo mažeme na bílé pečivo, zdobíme plátkem ředkvičky a pažitkou. Máslo můžeme podávat také v mističkách s bagetkami jako předkrm.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!