Ředkvičkové pomazánkové máslo recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- sůl 1 ks vejce 125 g máslo 1 svazek ředkvičky 2 - 3 lžíce zakysaná smetana mletý černý pepř 150 g Lučina čerstvá pažitka 3 ks tavený smetanový sýr (trojúhelníček)
Postup Ředkvičkové pomazánkové máslo
Postup přípravy receptu
-
Máslo necháme změknout. Ředkvičky očistíme a omyjeme. Asi polovinu ředkviček jemně nastrouháme a osolíme. Vylouhovanou šťávu z ředkviček vymačkáme. Zbývající ředkvičky použijeme na ozdobu. Omytou pažitku jemně usekáme. Vejce uvaříme natvrdo, vychladlé oloupeme a jemně nastrouháme
V míse ušleháme změklé máslo s lučinou, taveným sýrem a nastrouhaným vejcem. Nakonec vmícháme nastrouhané ředkvičky, pažitku a zakysanou smetanu. Podle chuti pomazánku osolíme a opepříme
Ředkvičkové pomazánkové máslo mažeme na bílé pečivo, zdobíme plátkem ředkvičky a pažitkou. Máslo můžeme podávat také v mističkách s bagetkami jako předkrm.