Ředkvičkový salát recept

Apetit Recepty saláty

Suroviny na recept

sůl
3 - 4 ks vejce
pažitka
2 svazky ředkvičky
1 ks paprika zelená
mletý bílý pepř
citronová šťáva
200 g ementál (blok)
100 g majonéza (i jogurtová)

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si dáme vařit vejce natrvrdo

  2. Ředkvičky očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Papriku zbavíme jádřince a peciček a nakrájíme ji na nudličky. Sýr také nakrájíme na nudličky

  3. Uvařená vejce zchladíme a nasekáme je

  4. Vše vložíme do mísy a smícháme

  5. Majonézu smícháme s citronovou šťávou a podle chuti osolíme a opepříme

  6. Nakonec jí spojíme připravenou zeleninu a sýr v míse

  7. Hotový salát vychladíme a zdobíme pažitkou nebo jinými bylinkami

  8. Foto:Profimedia.cz


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!