Pusinky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 ks bílek
ztužený tuk
250 g cukr krupice (jemný)

Postup přípravy receptu

  1. Předehřejeme si troubu, ale pouze na 150 °C. Plechy, stačí nízké, dobře vymažeme ztuženým tukem.

  2. Z bílků ušleháme tuhý sníh, postupně po částech zašleháváme cukr, dáme do horké lázně a šleháme dotuha a tepla. Potom z lázně vyjmeme a šleháme až do vychladnutí.

  3. Na připravené plechy tvoříme ozdobným zdobítkem malé pusinky (trošku od sebe) a pečeme v předehřáté troubě - spíše sušíme.

  4. Pokud chceme více druhů cukroví, můžeme do připravené hmoty lehce vmíchat strouhaný kokos, nebo strouhané mandle a máme kokosové a mandlové pusinky. Rovněž můžeme popustit uzdu fantazii a hmotu rozdělit na více částí a ty potom postupně nabarvit různými potravinářskými barvivy.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!