Ragú z drůbežích jater recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
3 lžíce máslo
1 lžíce solamyl
2 ks pórek
400 g špagety
4 lžíce pálenka
400 ml kuřecí vývar
mletý pepř
150 ml zakysaná smetana
750 g kuřecí játra

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí játra důkladně omyjeme, osušíme a nakrájíme nadrobno. Pórek opláchneme, očistíme a nakrájíme na kolečka

  2. Špagety uvaříme dle návodu v osolené vodě s pár kapkami oleje

  3. Na pánvi rozehřejeme máslo a játra na něm zprudka opečeme. Přilijeme kuřecí vývar, přivedeme k varu a asi 5 minut povaříme. Přidáme pórek, dalších 5 minut vaříme a nakonec vlijeme pálenku

  4. V zakysané smetaně rozmícháme do hladka solamyl a vmícháme jej do omáčky, kterou krátce povaříme. Dle chuti dosolíme a opepříme

  5. Ragú servírujeme v předehřáté misce se špagetami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!