Ragú z drůbežích jater recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 3 lžíce máslo 1 lžíce solamyl 2 ks pórek 400 g špagety 4 lžíce pálenka 400 ml kuřecí vývar mletý pepř 150 ml zakysaná smetana 750 g kuřecí játra
Postup Ragú z drůbežích jater
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí játra důkladně omyjeme, osušíme a nakrájíme nadrobno. Pórek opláchneme, očistíme a nakrájíme na kolečka
Špagety uvaříme dle návodu v osolené vodě s pár kapkami oleje
Na pánvi rozehřejeme máslo a játra na něm zprudka opečeme. Přilijeme kuřecí vývar, přivedeme k varu a asi 5 minut povaříme. Přidáme pórek, dalších 5 minut vaříme a nakonec vlijeme pálenku
V zakysané smetaně rozmícháme do hladka solamyl a vmícháme jej do omáčky, kterou krátce povaříme. Dle chuti dosolíme a opepříme
Ragú servírujeme v předehřáté misce se špagetami.