Ragú z kuřete a hlívy ustřičné recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
sůl
1 lžíce máslo
1 ks pórek
500 g kuřecí prsa
100 ml smetana ke šlehání
drcený kmín
1 svazek jarní cibulka
300 ml drůbeží vývar
mletý černý pepř
150 ml bílé suché víno

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa očistíme, nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme. Hlívu ústřičnou očistíme a nakrájíme na kostky o stejné velikosti jako maso. Česnek oloupeme a pokrájíme na tenké nudličky. Pórek a jarní cibulku očistíme, omyjeme a nakrájíme na špalíčky. Odměříme si bílé suché víno. Petrželovou nať jemně nasekáme

  2. Nejdříve na oleji zprudka orestujeme kostky kuřecích prsou dorůžova. Potom maso vyjmeme a odložíme. Do výpeku přidáme cibulku, pórek a česnek, vše zprudka osmahneme a zalijeme vínem, které necháme zcela odpařit. Nyní přidáme lžíci másla a hlívu ústřičnou, špetku drceného kmínu a vše ještě minutu restujeme. Potom vložíme opečené maso, přilijeme vývar a na mírném ohni udusíme pod pokličkou doměkka

  3. Vydušenou šťávu zjemníme smetanou, ochutíme nasekanou petrželkou a necháme krátce přejít varem

  4. Ragú z kuřete a hlívy ústřičné podáváme se širokými nudlemi nebo rýží. Můžeme ho však servírovat i v malých zapékacích miskách s rozpečenou bagetou - jako předkm.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!