Ragú z kuřete a hlívy ustřičné recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek sůl 1 lžíce máslo 1 ks pórek 500 g kuřecí prsa 100 ml smetana ke šlehání drcený kmín 1 svazek jarní cibulka 300 ml drůbeží vývar mletý černý pepř 150 ml bílé suché víno
Postup Ragú z kuřete a hlívy ustřičné
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prsa očistíme, nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme. Hlívu ústřičnou očistíme a nakrájíme na kostky o stejné velikosti jako maso. Česnek oloupeme a pokrájíme na tenké nudličky. Pórek a jarní cibulku očistíme, omyjeme a nakrájíme na špalíčky. Odměříme si bílé suché víno. Petrželovou nať jemně nasekáme
Nejdříve na oleji zprudka orestujeme kostky kuřecích prsou dorůžova. Potom maso vyjmeme a odložíme. Do výpeku přidáme cibulku, pórek a česnek, vše zprudka osmahneme a zalijeme vínem, které necháme zcela odpařit. Nyní přidáme lžíci másla a hlívu ústřičnou, špetku drceného kmínu a vše ještě minutu restujeme. Potom vložíme opečené maso, přilijeme vývar a na mírném ohni udusíme pod pokličkou doměkka
Vydušenou šťávu zjemníme smetanou, ochutíme nasekanou petrželkou a necháme krátce přejít varem
Ragú z kuřete a hlívy ústřičné podáváme se širokými nudlemi nebo rýží. Můžeme ho však servírovat i v malých zapékacích miskách s rozpečenou bagetou - jako předkm.