Raifort fumé ala Richard Novák recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

0,5 hrnečků olej
sůl
0,5 l mléko
2 kelímky smetana
1 ks jablko
1 ks křen
2 lžíce cukr krupice
2 ks bobkový list
4 kuličky nové koření
1 špetka mletá skořice
0,5 hrnků hladká mouka
5 plátků anglická slanina
0,5 hrnků citronová šťáva
mletý černý pepř
1 kg nové brambory
4 kuličky celý černý pepř
3 snítky čerstvý rozmarýn
700 g uzený vepřový ocásek

Postup přípravy receptu

  1. Uzené vepřové ocásky dáme povařit s kořením. Pokud chceme zužitkovat i vývar z ocásků, okořeníme a necháme vařit delší dobu

  2. Mezitím si připravíme jednoduchou křenovou omáčku. Základem bude bešamel z mléka a hladké mouky, který ochutíme trochou vývaru, pepřem a solí. Přidáme čerstvý nastrouhaný křen, smetanu a za stálého míchání necháme chvíli provařit

  3. Jako přílohu si předvaříme nové brambory, které poté vložíme na pekáček, zakápneme olejem, osolíme, přidáme pár snítek čerstvého rozmarýnu a poklademe plátky anglické slaniny. Přílohu pečeme na 200 °C cca 45 minut

  4. Na ozdobení uzených ocásků si připravíme karamelová jablka. Jedno větší jablko oloupeme, rozkrájíme a zbavíme jadřinců. Na pánvi necháme zkaramelizovat cukr, přidáme jablka a zalijeme citronovou šťávou. Přidáme špetku mleté skořice a stále mícháme, dokud nedocílíme konzistence tekutého medu

  5. Raifort fumé ala Richard Novák nyní můžeme naaranžovat tak jako na fotografii a servírovat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!