Rajčata plněná majonézou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 100-150 g majonéza 50 g parmezán 1 lžička provensálské koření čerstvá petrželka 6-8 ks tvrdší rajče
Postup Rajčata plněná majonézou recept
Postup přípravy receptu
-
Rajčata omyjeme, rozkrojíme na půlky tak, aby horní část byla menší - nebudeme ji plnit, bude tvořit "čepičku". Vnitřek rajčat lžičkou vydlabeme, pevnější část odložíme stranou, zbytek slijeme. Rajčata použijeme tvrdší, aby nám po rozkrojení dobře držela.
Použijeme klasickou majonézu, kterou vymícháme s provensálským kořením. Přidáme nasekané kousky ze zbytků rajčat a doplníme o miniaturní kostičky sýru. Podle chuti ještě osolíme.
Půlky rajčata majonézou vrchovatě naplníme a přiklopíme vrškem rajčete. Na ozdobení ještě můžeme použít snítku petrželky, kterou do majonézové náplně připíchneme.
Rajčata plněná majonézou vychladíme a podáváme jako přílohu k sytějším pokrmům nebo zeleninový předkrm.