Rajčata plněná vejci recept
Apetit Recepty předkrmySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek sůl 4 ks vejce 125 g máslo máslo 1 lžička hořčice 4 ks velké rajče 2 lžíce čerstvá petrželka mletý černý pepř 1 ks červená feferonka toasty
Postup Rajčata plněná vejci
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si připravíme pikantní máslo. Čerstvé máslo necháme změknout. Feferonky očistíme, zbavíme jadérek a jemně usekáme. Máslo utřeme s hořčicí, solí, feferonkami a jemně usekanou petrželkou. Naplníme do malých, vodou vypláchnutých, mističek (nebo jiných tvořítek) a necháme v chladu ztuhnout
Rajčata očistíme, rozkrojíme a dužinu vydlabeme. Česnek oloupeme a prolisujeme. Na másle umícháme vajíčka spolu s česnekem a rajčatovou dužinou. Podle chuti osolíme a opepříme. Máslo vyklopíme z tvořítek a půlky rajčat naplníme míchanými vejci
Rajčata plněná míchanými vejci podáváme s opečeným toastem a pikantním máslem.