Rajčatové čatní recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks citron
1 špetka bazalka
0.5 lžičky zázvor
1 ks větší cibule
1 špetka mletá sladká paprika
1 lžička mletý černý pepř
500 g nezralá rajčata
1 špetka kurkuma nebo kari

Postup přípravy receptu

  1. Rajčata důkladně omyjeme a celá lehce opečeme na rozpálené pánvi nebo ogrilujeme tak, aby rajčatová slupka změkla.

  2. Hotová rajčátka vyjmeme a rozmixujeme společně s oloupanou a nakrájenou cibulí.

  3. Citron pečlivě odrhneme a nastrouháme z něj kůru.

  4. Rozmixovanou směs okořeníme a přidáme 2 lžíce citronové kůry. Opět směs promixujeme.

  5. Rajčatové čatní klademe do sklenic, uzavřeme víčkem a skladujeme v chladu.

  6. Čatní bychom měli do jednoho týdne zkonzumovat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!