Rajčatové čatní recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks citron 1 špetka bazalka 0.5 lžičky zázvor 1 ks větší cibule 1 špetka mletá sladká paprika 1 lžička mletý černý pepř 500 g nezralá rajčata 1 špetka kurkuma nebo kari
Postup Rajčatové čatní recept
Postup přípravy receptu
-
Rajčata důkladně omyjeme a celá lehce opečeme na rozpálené pánvi nebo ogrilujeme tak, aby rajčatová slupka změkla.
Hotová rajčátka vyjmeme a rozmixujeme společně s oloupanou a nakrájenou cibulí.
Citron pečlivě odrhneme a nastrouháme z něj kůru.
Rozmixovanou směs okořeníme a přidáme 2 lžíce citronové kůry. Opět směs promixujeme.
Rajčatové čatní klademe do sklenic, uzavřeme víčkem a skladujeme v chladu.
Čatní bychom měli do jednoho týdne zkonzumovat.