Rajčatové těstoviny s mozzarellou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 lžička sůl 1/2 lžičky majoránka 2 dl voda 400 ml rajčatový protlak 1/2 lžičky oregano 1 balíček mozzarella 1 lžička olivový olej 1 - 2 lžíce sušená bazalka 3 lžíce smetana (12%) 1 balíček koření Pasta Carbonare 1 balíček těstoviny penne
Postup Rajčatové těstoviny s mozzarellou
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si těstoviny, které uvaříme v osolené vodě doplněné trochou oleje, aby se nám příliš nelepily. Vaříme asi 10 - 12 minut, scedíme a necháme okapat. Těstoviny penne uchováváme v teple
Již během vaření si připravíme rajčatovou omáčku. V menším hrnci smícháme rajčatový protlak, který zředíme vodou, vmícháme koření Pasta Carbonare. Trochu prohřejeme, přimícháme majoránku, oregano a nakonec bazalku, kořením nešetříme, přebije nám nasládlou chuť protlaku. Nevaříme. Necháme ji mírně zchladnout a po lžících vmícháme smetanu, která nám omáčku krásně zjemní
Mozzarellu necháme okapat, nálev slijeme a sýr nakrájíme na větší kousky
Na talíř rozdělíme porce těstovin, polijeme omáčkou a ozdobíme mozzarellou, kterou ozdobíme špetkou sušené bazalky. Podáváme teplé.