Rajčatové těstoviny s mozzarellou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 lžička sůl
1/2 lžičky majoránka
2 dl voda
400 ml rajčatový protlak
1/2 lžičky oregano
1 balíček mozzarella
1 lžička olivový olej
1 - 2 lžíce sušená bazalka
3 lžíce smetana (12%)
1 balíček koření Pasta Carbonare
1 balíček těstoviny penne

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si těstoviny, které uvaříme v osolené vodě doplněné trochou oleje, aby se nám příliš nelepily. Vaříme asi 10 - 12 minut, scedíme a necháme okapat. Těstoviny penne uchováváme v teple

  2. Již během vaření si připravíme rajčatovou omáčku. V menším hrnci smícháme rajčatový protlak, který zředíme vodou, vmícháme koření Pasta Carbonare. Trochu prohřejeme, přimícháme majoránku, oregano a nakonec bazalku, kořením nešetříme, přebije nám nasládlou chuť protlaku. Nevaříme. Necháme ji mírně zchladnout a po lžících vmícháme smetanu, která nám omáčku krásně zjemní

  3. Mozzarellu necháme okapat, nálev slijeme a sýr nakrájíme na větší kousky

  4. Na talíř rozdělíme porce těstovin, polijeme omáčkou a ozdobíme mozzarellou, kterou ozdobíme špetkou sušené bazalky. Podáváme teplé.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!