Rajská omáčka mojí maminky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 0 balíčků máslo 1 ks cibule 1 ks celer 2 plátky citron 2 ks mrkev 1 ks petržel 1 l hovězí vývar 2 ks celá skořice 560 g rajský protlak podle chuti cukr sůl hřebíček bobkový list celý černý pepř podle potřeby hladká mouka
Postup Rajská omáčka mojí maminky recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Mrkev, petržel a celer očistíme a nakrájíme na kostičky.
Na rozpáleném másle smažíme nakrájenou cibuli, dokud nezesklovatí. Přidáme na kostičky nakrájené mrkve, petržel a celer. Dále přidáme bobkový list, celý pepř, celou skořici, hřebíček, dva plátky citronu a podusíme. Pozor, citron nesmí být nahořklý, omáčku to může zkazit!
Až bude zelenina podušená, zaprášíme moukou, dokud se směs nespojí. Poté zalijeme hovězím vývarem a vmícháme rajské protlaky. Omáčku necháme povařit a podle chuti osolíme a cukrujeme. Během vaření se chutě rozloží, takže doporučuji dochucovat průběžně. Až se omáčka povaří, vypneme a přes sítko propasírujeme do druhého hrnce.
Rajskou omáčku mojí maminky podáváme s kuličkami z mletého masa, plněnými paprikami nebo hovězím masem. Jako přílohu servírujeme knedlíky nebo těstoviny. Záleží, jak to máte rádi!