Rakvičky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 5 ks žloutek 2 hrnky cukr moučka 3 lžíce hladká mouka 1 lžička amonium na ozdobu šlehačka
Postup Rakvičky recept
Postup přípravy receptu
-
Večer si ve šlehači vyšleháme 5 žloutků s 1 a1/4 hrnku moučkového cukru a amoniem (cukrářské kvasnice). Dáme do chladna do druhého dne odležet.
Další den přidáme zbytek cukru, 3 vrchovaté polévkové lžíce hladké mouky a rukama vymícháme těsto, které pak vyválíme asi na 0,5 cm tlustou placku. Vykrajovátky vykrajujeme různé tvary, které skládáme vedle sebe na plech vyložený pečícím papírem.
Rakvičky pečeme v mírně vyhřáté troubě do mírně zlatavé barvy. Pozor, troubu neotvírat prvních 5 minut, jinak těsto spadne. Při pečení se amonium uvolňuje, takže bude cítit trochu jako čpavek, ale po vychladnutí jsou výborné.
Před podáváním postříkáme rakvičky šlehačkou.