Rakvičky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 ks žloutek
2 hrnky cukr moučka
3 lžíce hladká mouka
1 lžička amonium
na ozdobu
šlehačka

Postup přípravy receptu

  1. Večer si ve šlehači vyšleháme 5 žloutků s 1 a1/4 hrnku moučkového cukru a amoniem (cukrářské kvasnice). Dáme do chladna do druhého dne odležet.

  2. Další den přidáme zbytek cukru, 3 vrchovaté polévkové lžíce hladké mouky a rukama vymícháme těsto, které pak vyválíme asi na 0,5 cm tlustou placku. Vykrajovátky vykrajujeme různé tvary, které skládáme vedle sebe na plech vyložený pečícím papírem.

  3. Rakvičky pečeme v mírně vyhřáté troubě do mírně zlatavé barvy. Pozor, troubu neotvírat prvních 5 minut, jinak těsto spadne. Při pečení se amonium uvolňuje, takže bude cítit trochu jako čpavek, ale po vychladnutí jsou výborné.

  4. Před podáváním postříkáme rakvičky šlehačkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!