Raw cheesecake s malinami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

krém
1 ks citron
2 hrstě maliny
3 lžíce javorový sirup
2 hrnky kešu
4 lžíce kokosový olej
těsto
1 hrnek loupané mandle
1 hrnek sušené datle

Postup přípravy receptu

  1. Mandle, kešu a datle namočíme přes noc (každé zvlášť). Ráno ovoce i oříšky slijeme.

  2. Nejprve se vrhneme na přípravu korpusu. Budeme potřebovat výkonný mixér. Datle s mandlemi vhodíme do mixéru a promixujeme na hrubost, která nám vyhovuje, těsto je lepší, když trochu křupe. Stěrkou těsto natlačíme na dno menší kulaté formy s odnímatelným okrajem.

  3. Připravíme si krém. Kokosový olej rozpusíme v hrnečku, přidáme javorový sirup a prošleháme. Do mixéru dáme kešu, směs oslazeného kokosového oleje a citronovou šťávu z jednoho citronu. Pečlivě mixujeme, dokud nám nevznikne hladký krém.

  4. Kešu krém rozdělíme - 2/3 rovnoměrně rozetřeme na korpus a uložíme na chvíli do mrazáku. Mezitím do zbytku krému přidáme hrst malin a znovu prošleháme. Ovocný krém rozetřeme na bílý krém a uhladíme. Raw cheesecake s malinami můžeme dozdobit zbylým ovocem a uložíme jej na několik hodin do mrazáku.

  5. Raw cheesecake s malinami vyndáme z mrazáku 20 - 30 minut před podáváním. Servírujeme jej nakrájený na trojúhelníčky, stačí ho kousek, je velmi sytý.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!