Ražniči v alobalu recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 8 lžiček olivový olej 1 ks zelená paprika 1 ks žlutá paprika 800 g menší brambory 300 g uzený bůček 1 ks mladá cuketa 2 ks červená cibule 8 ks malé žampiony 1 ks oranžová paprika podle chuti 4 stroužky česnek sůl mletý bílý pepř česnek nebo česneková sůl
Postup Ražniči v alobalu recept
Postup přípravy receptu
-
Brambory a cuketu omyjeme a i se slupkou nakrájíme na kolečka. Bůček nakrájíme na kostky, cibuli na měsíčky a papriku na čtverečky. Žampiony očistíme.
Ingredience střídavě napichujeme na jehly a na každý konec přijde klobouček žampionu.
Ražniči pokapeme olejem, osolíme i opepříme a zabalíme do alobalu. Pečlivě uzavřeme okraje, aby nevytekla šťáva.
Ražniči v alobalu opékáme na grilu 30 minut (nebo v předehřáté troubě). Pak alobal nahoře nařízneme a necháme ještě 5 minut "chytat" barvu, ale dáme pozor, aby nám nevytekla šťávička.
Pro pikantnější chuť můžete do ražniči v alobalu přidat plátky oloupaného česneku nebo je posypat česnekovou solí.