Ražniči v alobalu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

8 lžiček olivový olej
1 ks zelená paprika
1 ks žlutá paprika
800 g menší brambory
300 g uzený bůček
1 ks mladá cuketa
2 ks červená cibule
8 ks malé žampiony
1 ks oranžová paprika
podle chuti
4 stroužky česnek
sůl
mletý bílý pepř
česnek nebo česneková sůl

Postup přípravy receptu

  1. Brambory a cuketu omyjeme a i se slupkou nakrájíme na kolečka. Bůček nakrájíme na kostky, cibuli na měsíčky a papriku na čtverečky. Žampiony očistíme.

  2. Ingredience střídavě napichujeme na jehly a na každý konec přijde klobouček žampionu.

  3. Ražniči pokapeme olejem, osolíme i opepříme a zabalíme do alobalu. Pečlivě uzavřeme okraje, aby nevytekla šťáva.

  4. Ražniči v alobalu opékáme na grilu 30 minut (nebo v předehřáté troubě). Pak alobal nahoře nařízneme a necháme ještě 5 minut "chytat" barvu, ale dáme pozor, aby nám nevytekla šťávička.

  5. Pro pikantnější chuť můžete do ražniči v alobalu přidat plátky oloupaného česneku nebo je posypat česnekovou solí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!