Ražniči z podhradí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

300 g anglická slanina
350 g eidam 30%
podle chuti
1 lžička sůl
2 lžičky grilovací koření na kuře
na obalení
vejce
strouhanka
mouka
2 lžíce světlé pivo
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájíme si sýr (eidam, niva, případně tvrdší hermelín) na kostky asi tak 3 x 3 x 3 cm a uzeninu (libovou anglickou slaninu nebo uzené maso). Uzeninu nakrájíme na tenčí kostky asi tak 3 x 3 x 1 cm. Kousky uzeniny prosypeme kořením - grilovací koření na kuře, koření na čínu, stačí i sladká paprika.

  2. Nyní začneme střídavě napichovat na dřevěnou nebo bambusovou špejli kousky uzeniny a sýru. Napichujeme tak, že začneme asi 3 cm od počátku špejle. Na špejli napícháme tak 15 - 18 cm kousku a zbytek špejle opět tak 3 cm za posledním kouskem ulomíme.

  3. Připravíme si trojobal nebo obalovací těstíčko, ke kterému přidáme 2 lžíce piva a osolíme podle potřeby. V těstíčku naše ražniči z podhradí dokonale obalíme, ihned dáme smažit nejlépe do fritovacího hrnce a osmažíme dozlatova.

  4. Ražniči z podhradí podáváme horké s brambory nebo bramborovou kaší, podle chuti polité nějakým dipem nebo tatarkou, popřípadě jen s topinkou. Jako ozdobu navrhuji pár snítek pažitky nebo kadeřavé petrželky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!