Řecký bramborový hrnec recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 lžíce olej
2 lžičky sůl
1 svazek petrželka
800 g brambory
1 ks cibule
250 g cuketa
250 g rajče
1 špetka oregano
1 špetka mletá skořice
1 špetka mletý pepř
směs
100 g smetana
100 g ovčí sýr
100 g zákys

Postup přípravy receptu

  1. Petrželku omyjeme jemně nasekáme. Sůl smícháme s pepřem, oreganem, skořicí a petrželkou. Zeleninu omyjeme, brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Ve velkém hrnci zahřejeme olej, opečeme na něm brambory, posypeme částí kořenící směsí a dusíme pod pokličkou na mírném plameni.

  2. Mezitím oloupeme cibuli a nadrobno nakrájíme. Dáme na brambory a okořeníme směsí. Cuketu nakrájíme na plátky, dáme do hrnce a okořeníme směsí.

  3. Rajčata přelijeme vroucí vodou, necháme jednu minutu působit, stáhneme slupku, rozkrojíme na čtvrtiny, vykrojíme tužší část a odstraníme jadérka. Dužinu přidáme k zelenině a necháme 15 minut povařit.

  4. Sýr rozmixujeme se zákysem a smetanou, navršíme na zeleninu a řecký bramborový hrnec ještě 5 - 10 minut prohříváme. Podáváme teplé.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!