Řecký bramborový hrnec recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 lžíce olej 2 lžičky sůl 1 svazek petrželka 800 g brambory 1 ks cibule 250 g cuketa 250 g rajče 1 špetka oregano 1 špetka mletá skořice 1 špetka mletý pepř směs 100 g smetana 100 g ovčí sýr 100 g zákys
Postup Řecký bramborový hrnec recept
Postup přípravy receptu
-
Petrželku omyjeme jemně nasekáme. Sůl smícháme s pepřem, oreganem, skořicí a petrželkou. Zeleninu omyjeme, brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Ve velkém hrnci zahřejeme olej, opečeme na něm brambory, posypeme částí kořenící směsí a dusíme pod pokličkou na mírném plameni.
Mezitím oloupeme cibuli a nadrobno nakrájíme. Dáme na brambory a okořeníme směsí. Cuketu nakrájíme na plátky, dáme do hrnce a okořeníme směsí.
Rajčata přelijeme vroucí vodou, necháme jednu minutu působit, stáhneme slupku, rozkrojíme na čtvrtiny, vykrojíme tužší část a odstraníme jadérka. Dužinu přidáme k zelenině a necháme 15 minut povařit.
Sýr rozmixujeme se zákysem a smetanou, navršíme na zeleninu a řecký bramborový hrnec ještě 5 - 10 minut prohříváme. Podáváme teplé.